Masarnia Koźminek
Arkadia Polania od początku swojego istnienia dostrzegała potrzebę uruchomienia produkcji wyrobów optymalnych wędliniarskich. w Kaliszu bardzo szybko na nasze propozycje zareagował Wojciech Stasiak prowadzący masarnię w Kożminku - mały zakład rodzinny, zatrudniający jeszcze dodatkowo 10 osób.
W przypadku Koźminka nie było trudno przestawić produkcję na optymalną, gdyż w zakładzie Wojciecha Stasiaka nigdy nie stosowano dodatków chemicznych do produkcji, a wyroby wędliniarskie produkowano według starych receptur. Wystarczyło więc dodać do nich jeszcze więcej tłuszczu, zmniejszyć ilość używanej soli oraz dodać więcej przypraw ziołowych.
Obecnie pracujemy nad stworzeniem gatunków wędlin, które zadowolą najbardziej wybrednych.
Jest to najwyższa jakość w dziedzinie produkcji wędliniarskiej. Gorącym orędownikiem tych zmian jest szczególnie dr Jan Wróbel, który na co dzień jest bardzo ostrym krytykiem naszych poczynań, ale jednocześnie sam osobiście pracuje nad tym by dostarczyć nam materiały, które są pomocne w podnoszeniu jakości produkowanych wyrobów. Właściciele masarni w Kożminku, szef produkcji i większość pracowników żywią się optymalnie.
Zobacz niektóre wyroby:
Masarnia Kożminek Maria Frątczak & Wojciech Stasiak 62-840 Kożminek ul. Kaliska 28 Tel. 62 763 85 86 w godz. 6.00-14.00 |